En helg med Majsan

Igår hängde jag med Maj hela dagen. Vi möttes upp och var jättebakis och åt lunch i Kungsträdgården. Sen gick vi och fikade på ett jättemysigt café som ligger vid Östermalmstorg. Där satt vi och övervägde vad vi skulle göra på kvällen. Det blev vinkväll och massa tjejsnack tills klockan blev 12 och vi var lagom fulla och för trötta för att dra ut på krogen. Maj fick den lysande idén att vi skulle baka och så blev det! Syltkakor, Sirapskakor, chokladbollar och scones bakade vi på mindre än 1 och en halv timme. Shit vad kul det var att baka full. Tillslut visste vi inte vad vi skulle göra av alla kakor så vi fick den lysande idén att göra varsin påse med kakor till våra favoritkillar Bergman, Klasse och Mackan :) Planen var att vi skulle dra hem till dom på natten och hänga påsen på deras dörr men som tur var så kom Maj på att porten var låst så vi gick och la oss. Imorse åkte vi iväg och hängde påsarna på dörrarna. Vi var både i Abrahramsberg och Solna tills vi var heslut och satte oss i en park i Solna och åt upp resten av kakorna. ;)

Ikväll har jag ätit söndagsmiddag med min andra familj Lundbergarna och så blev det traditionellt kortspel. Jag förlorade, och jag tror varken jag har tur  i spel eller kärlek efter denna helg.

Tack och hej!

Min storasyster är ett lyckopiller!


Hey hey I saved the world today

Det är inte många som vet vad jag gått runt och tänkt mycket på den sista tiden. Bara dom allra närmsta vet. Kanske för att jag är rädd för vad folk ska tycka och säga. Jag tror jag tänker alldeles för mycket på vad andra ska tycka om det jag gör och då håller jag det hellre för mig själv. Jag är jätteglad för att jag tog mig iväg dit jag skulle idag och nu är jag äntligen ett steg närmare det jag vill fixa till. Jag gör det för mig och inte för någon annan. Jag är glad för den respons jag fått från de personer som vet och i höst så sker en förändring. Nu ska jag bara ladda, vänja mig vid tanken, ta några djupa andetag. Jag vill det här och det kommer bli bra. :) BTW! Jag och Malin håller på att boka resa till Barcelona och jag har fått tag på 2 biljetter till Kent som spelar i Stockholm i augusti och om snart exakt en vecka åker jag, Johan och Tobbe till Luleyo :) Love life! Clara

La chica esta bien

Hola mia amigas! Es refriado y esta con si con sa. No trabajo hoy. Voy a restaurante arizona con mia madre y mio mano max. Mi perro nemo es no cansada. Nemo esta desperata. Hehe hade min sista spanska lektion idag. Det var inte lätt att skriva här eftersom vi bara lärt oss att prata i presens än sålänge. Puss puss clarabella

Hej Hej

Hej hej bloggen!

Lite pinsamt längesen det blev en uppdatering här. Saken är den att jag har haft väldigt mycket för mig. Jag har haft en kul helg hos brorsan i Finland, en oförglömlig påskhelg med finbesök från Umeå, nu i helgen var det utgång med Mackan, Tobbe och några sköna typer från Göteborg samt en bakisfika med Teresia och 2 Ö-viks tjejor. Jag har det bra, jobbet rullar på, jag har skaffat mig ett träningskort på 24/7 och jag trivs med det här nu. Att sitta och klicka i kurser inför hösten sista dagen har gett mig lite smått panik idag men vad fasen! allt löser sig :) Vet iaf att jag inte vill börja plugga något program till hösten så det är väl ett steg närmare rätt ;). Jag känner mig fortfarande nöjd med mitt val att stanna i Stockholm i sommar.

Det enda jag faktiskt saknar i mitt liv just nu är Sofie och resten av mina girls i Umeå. Men vi kommer ses till sommaren! Tiden går fort nu och jag tror det har med att göra att jag trivs och lever gott!

Nu ska jag avnjuta lite äppelpaj och glass med Lina och Petra för att sedan åka till Arlanda och hämta hem min pappa och Åsa som haft turen att få vara en långweekend i Amsterdam.


Over and out!

Puss// Clary!

P.s mina val till universitetet till hösten blev:

1. Psykologi på Sthlms Uni
2. Sociologi på Sthlms Uni
3. Stadsvetenskap på Sthlms Uni

Alla dom kurserna är bra för allmänbildningen och allmänbildad vill man vara har jag hört ;)

Home is where your heart is!

Här kommer bomben!

Jag har tackat nej till jobbet på Gotland. Det finns en massa anledningar till varför jag valde bort det. Här kommer listan: 

- Mycket jobb och slit för samma lön som jag får på posten. 
- Jobb 6 dagar/ veckan
- På posten är jag alltid ledig helger.
- Jag får ångest av tanken att stå i en hamburgerbar hela sommaren och svettas i stekos och frityrolja.
- Ångest av all stress som arbetet hade inneburit.
- Jag trivs jättebra i Stockholm just nu så jag vill stanna. 
- Jag trivs med vänner och mitt boende. 


Nu tänker ni säker "Men Clara, tänk vilken erfarenhet av att ha varit arbetsledare och tänk vad kul du kommer ha på Gotland, nya människor och nya intryck"

Jag förstår hur ni tänker! MEN, jag har varit arbetsledare på Max och jag känner att jag lämnat det där bakom mig. Gotland står kvar för jag har min moster där och kan åka dit när jag vill i sommar när jag är ledig. Nya människor och nya intryck har jag fått under hela mitt år i Umeå, så jag lever på det ett tag nu.  Jag känner lugn och harmoni med mina vänner och familj här i Sthlm, just nu! Och som jag alltid fått höra "Clara. lev i nuet". Det är precis vad jag gör :) 

Ingen ångest över mitt beslut! :) 

Så nu vet nu vart ni hittar mig i sommar! 


Puss // Clara
 


En helg i Tammerfors

Hej!

Jag kom precis hem från min, Linas och mammas weekend hos Joel i Tammerfors. Vi har haft en jättebra resa och det var så himla kul att se hur Joel har det och bor. Jag var imponerad av Tammerfors som stad, mycket större än jag trodde och rätt likt Norrköping. Joel har guidat oss genom hela staden, vi har varit på museum, ätit finsk husmanskost och varit ute på finska dansgolv. :) Allt har varit super förutom att det var kallt och att när vi skulle hem så fick vi ta en minibuss istället för flyg till Helsingfors och det var nog en av de värsta resor ag varit med om. Säterna i bussen var för barn i storlek, det var svinkallt och vädret var inte att tala om. Jag bara väntade på att vi skulle ligga i diket. Men vi överlevede. :)

Tackar Joel för en superhelg! .. och mina medresenärer Mammi och Lina :)



PUSS!

Stanna, det stannar!

Jag stannar upp och inser att det var längesen jag hade det såhär bra, så varför ändra på det?

RSS 2.0