En måndag.

Det här med att gå hemma och inte göra någonting är inte direkt min grej. Det har bara gått en vecka och jag har redan sagt upp boende och studier i Umeå, halvt som halvt flyttat hem till Stockholm, anmält mig till en spanskakurs, signat upp mig ett år på Sats, sökt upp gamla jobbkontakter och imorgon ska jag till Arbetsförmedlingen och förhoppningsvis få några goda råd. Men nu då?

Just nu har till och med Nemo (mammas hund) en högre sysselsättning än mig om dagarna..Han går åtminstonde på dagis. Kan man jämföra sig med en hund? ;)

Jag, Lina och Tove har kollat film ikväll, vi såg Street Dance. Den var i klass med typ High school musical 3. haha så det kan gå när Lina får välja film.. ;) Nä, men det var kul att se på dans, trots filmens otroligt förutsägbara slut.

Pusstjaaa


Impulsivitet

Spenderat pengar på kläder och investerat i en nybörjarkurs i spanska. Jag hoppas min impulsivitet går med vinst tillslut. :)


PUSS

Home

Dag tre i Stockholm startade med ett uppvaknande på "Gräddhyllan". Ligger hemma i mammas soffa nu och funderar på att släpa mig iväg till Sats och springa av mig en och annan tanke. Precis just nu känns det skönt att vara hemma. Kul att träff gamla vänner och syskonen. Max och Bella bjöd på italienskt igår och sen blev filmkväll @Bergman.  



Fika med Tove på stan later. Well puss :) // Glad Clara


Det här är svårt att förklara inte bara en låt om min vardag

Kommer alltid ALLTID minnas!


Nollning på stan



Bästaste basgruppen



Jag och Sofie på Corona



Tavelsjö. Den kallaste veckan ever!


Vi höll oss inne och lekte lekar.


Fysikgränd<3


Här kunde man visst inte gena!


Fest!


Sofies fetaostbiffar


Origos shots


Första kaffekoppen i solen efter en lååång vinter

Vår i Umeyo


AT-crew

Kvällen då min säng gick sönder.

Norrlandstemat


Nollning

fäst

Dagen efter...





Taggade faddrar inför sittning

Dj-Lajs


Åke...<3


Åre


Julfest



Soom sagt... Kommer alltid alltid minnas!!!



Puss!

Länge leve längesen :)

Sitter och läser mina gamla inlägg från året som gått i Umeå. Jag kan inte annat än le! Shit vad jag hunnit med mycket roligt, jag får en så bra känsla i kroppen. Det kommer vara med tårfyllda ögon som jag lämnar Umeå på torsdag för att åka hem och jobba några veckor. MEN det är kanske inte förgått. Jag kommer att söka jobb i både Sthlm och Umeå under de tre veckorna som jag kommer vara hemma i Sthlm, sen får vi se. Jag hoppas jag kommer på vart jag vill bo.

Just nu känns det bra att få åka hem. Jag ska träffa några gamla goa vänner i helgen och så ska jag inte så tänka så mycket. Leva i nuet var det va?
 :)


Puss!

Jag hatar min rastlöshet

Det bästa med att vara sysslolös är att man får sitta och dricka sitt morgonkaffe hur länge man vill.

Annars suger det rätt hårt.

Sthlm I´ll be back!

Klättrar på väggarna. Jag drar ner till Stockholm redan på onsdag. Måste jobba eller jag vill jobba! Klarar inte av att bara gå hemma. Ringde Evelina på Posten och hon lät glad. :). Så nu blir det några veckor i Sthlm för jobb sen tillbaka till Umeå och hämta grejer. Ska söka massvis av jobb i Stockholm så jag inte lever upp till ordspråket "En gång Posten, alltid Posten!" Jag har planer, jag har sökt jobb på Kenippbyn på Gotland till sommaren. Jag hoppas innerligt! Vad vore inte en sommar på Gotland med massor av äventyr? :) Sen så är jag väldigt sugen på att gå en reseledarutbildning.


Well, I´m on my way!


Puss Clarylooou!


Tentaplugg

Jag: Pluggar du?
Fredrik: Jaa klart jag pluggar.. har du gjort alla frågor?
Jag: jaa det har jag men vart är du?
Fredrik: På Mb. Duktig du är. En öl på krogen för lite hjälp?
Fredrik igen: Kan jag  få svaren för en flaska vin då? Jag vet att du kan köpas för sprit... :)



Hahhaha Fredriiiiiiiiiiiiik!

Precis som studenten älskar att drömma

Go´kväll kära läsare!

Sitter mitt uppe i tentaplugget. Redovisningen gick väl lagom bra idag, fick en del kompletteringar men allt är inskickat på nytt och snart slipper jag denna SKITKURS! Bara tentan kvar sen lever jag i ovisshetens land. Vad hemskt det lät haha men egentligen otroligt spännande. Vad som helst kan ske efter den här veckan. Och vet ni? jag har en del saker jag verkligen vill göra det här året och det är bland annat:

- Att lära mig spela gitarr.
- Gå en danskurs igen typ street eller balett vore otroligt coolt.
- Jag vill jobba som reseledare utomlands.
- eller så vill jag iaf åka utomlands ett tag.
- Jag vill forfarande vara lika duktig med träningen som jag varit hittils det här året.
- Jag vill gå på en grym konsert/konserter.

Visst låter det skoj?

Jag ska göra allt för att få mina önskningar i uppfyllelse :)

Laddar tentamen på fredag.. Drömmarna får vänta!


finbesök!

På fredag kommer min allra bästaste Joel upp och hälsar på mig och stannar till måndag. Lääänggtar som en tok efter honom och fredag!!!






P.s idag gav jag bort min plats på socionomprogrammet. Jag hoppas jag gjorde ngn glad iaf :) Jag är nöjd över mitt beslut.


Tankar som snurrar och frågor som ställs.

Även om jag kanske (mest troligen) åker tillbaka hem till Stockholm om några veckor så ser jag det faktiskt inte som ett "misslyckande" eller som att komma hem och börja om från ruta ett. NEJ! Så är det inte, och det är ingenting jag försöker intala mig själv heller. Varför jag känner vemod inför denna omställning är till största del för att jag ska lämna alla bra människor jag träffat här i Umeå. Annars känner jag innerst inne att det är helt rätt beslut. Boende och arbete fixar sig när jag kommer till Stockholm. Jag kan erkänna att jag har en klump i magen för hur allt ska bli men om jag ska vara kvar i Umeå så ska det vara för att plugga och det är ingenting som jag är motiverad till att göra just nu. Jag ska till Stockholm och jobba för att sedan förverkliga mina drömmar. Sen ska jag plugga när jag vet vad jag verkligen vill! och om det är om ett eller tio år det låter jag ödet bestämma.


Även om jag tvivlar varannan sekund så säger en inre röst att det här ska bli bra!

Varför låter det här inlägget som ett stort intalande för mig själv?.



J.J

Om du sa att allt va mitt
Att du ville
Älska mig på riktigt
Skulle jag lyssna då?

Om jag sa att allt va ditt
Att jag ville
Älska dig på riktigt
Skulle du lyssna då?


1 år i Umeå

För 365 dagar sedan anlände jag och Lina till Umeå. -27 grader och mitt studentrum var ett kaos.  Jag kom in i rummet och började stortjuta, välkommen till Ryssland. Vi åkte till Ica Maxi och köpte upp hela sortimentet på skurmedelsavdelningen. 12 timmar senare anlände Alban. Jag hämtade honom på tågstationen, det var blåsigt och jävligt kallt. "Välkommen till kaoset Alban". Och så förblev det! Ett kaosår i Umeå är avklarat. Det roligaste, mest lärorika och händelserika året av alla mina 20.. Jag har träffat så många fina och underbara människor så det är faktiskt obeskrivligt.

Ikväll har jag umgåtts med en av dessa människor. Sofie! Shit vad vi varit med om mycket och mer kommer det bli även om det här året kommer bjuda på annat än "Umekaos". En vän för livet helt enkelt. Ikväll har vi bara degat i min säng och snackat om allt och ingenting och usch vad jag kommer sakna henne nu när vi kommer skiljas åt..







Muchas Lovas!

Clara


jag vet som vanligt ingenting

När ångesten tränger på... Umeå VS Stockholm?!


Slitna typer



Ungefär såhär ser vi ut efter en vecka med 4 seminarium och med en pluggångest som inte går att beskriva. Nu är det bara att bita ihop för nästa vecka väntas en individuell redovisning på 30 min och en fet 15 poängs tenta. Jag bah: Nuu köör vi!

Eller...


om jag lever då vill säga!


// C


Pluggish Clarish

Är mitt uppe i en seminarievecka och då menar jag inte ett seminarie.. NEJ vi har haft tre och ett återstår. På tre timmar ska man i sin basgrupp förbereda en 40 min redovisning i helklass om något som man aldrig tidigare stött på. Det är masstigt och enbart hårda puckar. Det är ingen lek med andra ord... och jo juste vi lottade om vem i gruppen som skulle skicka in sina "självupplevelser" till läraren som jag skrev om i det tidigare inlägget.. Jag som ljugit ihop fick SÅKLART nitlotten. Jag måste nog fundera lite mer hur det är att vara blind innan jag kan skicka in det där.


Ikväll har jag pausat från pluggandet och varit på Iksan med Marylou! Vi var grymma och kul var det :)


Nuu ska en annan sova!

Tjaa!


Hittade en gammal bild från Nollningen för ett år sedan. Bra tider :)




Ljuger så att näsan växer!

Jag sitter och ljuger ihop en text över hur det är att vara blind, döv, utan internet och TV och att inte kunna tala. Jag tror faktiskt att jag ska satsa på det här. Tycker själv att jag ljuger jävligt bra. Jag har lyckats få ihop över en och en halv sida på kort tid. Om ni undrar varför jag ljuger ihop allt så är det för att jag varken testat på något av detta själv som vi egentligen skulle ha gjort. Jag orkar inte lägga energi på något jag inte vill bli. Jag gör så lite som möjligt för att klara kursen sen är det byebye arbetsterapi! Jag ska fortsätta ljuga lite till sen kommer Sofie för att kolla One tree hill!

Att vara blind lär vara rätt mörkt va?... jag skriver det!



Pusstja // Lier nr1


Älskade syskon!


För att VI alltid kommer att vara tillsammans.



<3


Mot nya äventyr UMEÅ!

Jag är tillbaka i Umeå. Det var mer som att komma hem till Ryssland igår då mitt rum på 19,7 kvadrat var kallt som en isbunker. Händerna förfryser och raggsockor är ett måste! men på något märkligt vis är jag glad att vara tillbaka efter 2 kanonveckor hemma i Stockholm. :)

Jag börjar faktiskt tagga till för en nya termin, nya männsikor, nytt program och nya äventyr. Jag, Sofie, Per och Linnéa började äventyret med en promenad ut till Ön och drack kaffe. Mycket trevlig och Sofie visade upp sina finaste hästhopp som tyvärr inte hamnade på film då hon såklart råkade "stuka" foten innan ;)











Åter till plugget som gäller förskrivning av hjälpmedel.

Firar med ett pass på Iksan när jag är klar!


PUSS


Last night out

Ett bra avslut på denna Stockholmsvistelse blev en middag med Beckaluring och sen mötte vi upp Sara och tog en öl på Tehos :) Valde att dra hem och packa det sista istället för att åka vidare till södershöjder. Marcus och B-man vart något besvikna. Well... Nu ska jag krypa ner i min säng för sista gången här på ett tag...


Puss bliggen! Vi ses i Umeyooo!

Börjar mitt nya liv imorgon. Klyschigt? Jag vet!



Idag har jag tänkt väldigt mycket på det där som jag och många andra också ofta tänker "Imorgon ska jag börja mitt nya liv, imorgon ska jag bli nyttig och träna mer!" Jag sitter här och bygger upp en ångest som jag kan lova börjar bli enorm. För JA, jag vill ju allt det där men jag känner mig själv för bra för att tro att det ska fungera denna gång. Såg en bild på en kompis som gått ner minst 30 kg. Vart hittade hon motivationen?, viljan?. Jag vill också kunna vara hård mot mig själv. Jag tror jag gillar sötsaker för mycket men ett försök kanske det är värt? När jag landat i Umeå imorgon 10.30, då mina vänner så börjar jag mitt nya liv.



Önska mig lycka till! ;)


Dagen är kommen

Nu är även jag med touchmobil! Trodde den dagen aldrig skulle komma men nu mina kära vänner är den äntligen här ;) Jaa alltså det är ju inte en sprillans utan fick min kära systers gamla nu när hon bytt upp sig. Jag är ändå nöjd. Kanske glömde säga att min purple-love dog en smärtsam död i en uthälld cider på nyår. :/

Sista dagen på jobbet slutade bra. Min chef gav mig en present för min insats. Det blev två filmer som jag får välja och beställa hem själv :) Whoop!

Börjar bli taggad för Umeå nu. Saknar Åke, men snart är vi återförenade. <3 (Åke är min elefant på väggen för den som missat det!) Vill inte att det skulle bli några missförstånd... Kom att tänka på när Joels kompis facerapade honom och skrivit statusen "Ska bli pappa". Min moster på Gotland ringde hysteriskt runt till hela släkten och berättade den stora nyheten. Mamma ringde upp Joel och var upprörd "Hur kan du lägga ut det på facebook innan jag fått veta!!!" ;D haha...

Nu ska jag äta mina nygräddade scones och dricka te framför One tree hill!

Puss mina kära 17 läsare!


Bad day!

Nedrans! Idag hade jag min enda sovmorgon på posten och jag skulle sova till kl 8! Vad händer? Jo min mobil ringer 25 min för tidigt och jag kastar mig upp och klär på mig. Går in till köket och ser att klockan bara är 7.25... buhuuu! Bra dag?

Skulle inte tro det!


HEJ!


Update

Ikväll har jag suttit bänkad i Linas soffa och kollat One tree hill. Köpte den åttonde säsongen som en lite försenad julklapp åt mig själv. När jag sitter som mest inne i dramat så ringer min hemska mobilsignal. VICTOR! Weei den filuren var ett tag sen man hörde av. Under dryga två veckor hemma så är det skammligt att vi inte hunnit ses. Han berättade att han drar till Schweiz imorgon för tre veckors skidsemester. LYX! Vi bestämmde att vi ska ses inom en snar framtid :)

Inte många dagar kvar tills jag drar tillbaka till Umeå. Det är blandade känslor. Tror inte jag känner så mycket alls faktiskt. Det har varit otroligt skönt att få vara hemma trots att det känts rätt så ovärt att dela post i regn... Men i slutet av månaden lär jag vara glad :)

Sängen kallar! Sista dagen på Posten imorgon! Pusstjaaa

Välkommen 2012

Tja Tja Bloggen!

Sorry för dålig uppdatering men har inte funnit någon tid för bloggvärlden. Jag överlevde nyåret och här är jag nu, 2012. Vad ska man säga...2011 kunde nog inte ha blivit så mycket bättre år faktiskt. Jag har däremot inte någon direkt plan för 2012 men det lär ordna upp sig. Precis som allt annat.

Nyåret firades med besök av Jenny och Maria. Vi hamnade på en fest på Gullmarsplan och det var kul trots att alla nog fick i oss lite för mycket och det blev en aningens spårat i slutet. Vi säger att kaos-året 2011 satte sin punkt och vi välkomnade 2012 med mycket spänningar i luften. Det är lugnt nu.

Efter 2 dagars återhämtning från avslutet på 2011 så väntar jag nu på att 2012 ska sätta fart.

Inga bilder från nyåret kan läggas upp eftersom att mammas data laggar på en gång.

Känner mig trött, kom hem från Marcus precis. Sängen kallar!

Puss!


RSS 2.0