Amanda 21 år!

Jag kom precis hem från lite födelsedagsfirande hemma hos Lundbergarna. Amanda fyller hela 21 år! Så nu är vi lika gammla igen som vi brukar säga ;) Jennifer och Jimmy var också där så vi spelade spel och åt tacos. Spontan och mysig kväll! :)


STORT GRATTIS TILL MIN "ÄLDSTA" VÄN!




PUSS PUSS


Antagen

Jag är antagen till Socionomprogrammet i Umeå. Det lyser stort grönt med stora bokstäver ANTAGEN!. Jag har en bra känsla inom mig. Våren som såg oklar ut ser något ljusare ut nu.

Idag har jag krigat på Posten. Springportar hela dagen, sjukt drygt! Men jag överlever för jag siktar mot fredag för då kommer Jenny och Maria ner till Stockholm för att fira nyår. Whoopidoo!

Vet inte vad jag mer ska skriva... Julen har varit bra, juldagen var tung, annandagen tyngre. Jag har hunnit träffa både gamla vänner och tjocka släkten. Julen är firad helt enkelt och det känns bra! :)

Min hjärna är tom efter en dag på Posten.

Pusstjaa!

Julafton

Jag har haft världens bästa julafton! Nu fortsätter kvällen med världens bästa brorsor, Thomas och mammi! :)

Kram till alla!

Hälsningar från Vasavägen

Att äntligen få vara hemma i Jakan känns underbart. Idag har jag bara gjort saker som är roliga. Jag och pappa har julbakat halva dagen. Det blev knäck, chokladkola, franska pepparkakor, mjuk pepparkaka och Mozartkulor. Så nu är jag så redo som man kan bli inför julen! Jag mötte sen upp Malin, Natta och Emma för en fika på Waynes. Det var sjukt kul att träffa dessa tjejer igen efter ännu ett halv ifrån varandra.

Ikväll har jag och Lina myst med provsmak från julbordet som skinka, lax och julöl. Sen kom Max och Bella förbi. Mycket trevlig kväll!

Imorgon blir det jobb på posten men jag är faktiskt inte bitter. Det ska nästan bli lite kul att få langa ut julkort.. Julstämmning om inte annat :) På kvällen blir det minijulafton hos familjen Lundberg!

Jag ser verkligen framemot mina 2 veckor hemma i Sthlm :) PUss!


Ett sista inlägg från Umeyo för i år

Om 12 timmar lämnar jag Umeå för att äntligen få komma hem och träffa familjen och alla vänner. Jag ser verkligen fram emot att träffa Joel, har inte sett han sen slutet av sommaren och har verkligen saknat honom. Listan på sakande människor kan bli rätt lång och jag hoppas jag hinner träffa de  flesta under mina dryga två veckor hemma i Stockholm.
 
Dagen har bestått av ett evigt tjat om hjälpmedel...Är sjukligt less på utbildningen och jullov tackar jag mer än gärna för. Vår lärare stod sedan och nötte en massa som jag inte ens lyssnade hälften till och hur mycket jag än försökte så gick det ut lika fort. Tillslut säger hon "Jaha... någon annan än Clara som vill att jag ska sluta babbla nu?" Är jag så genomskinlig? Jag kan väl inte vara den enda som vill ha julledigt nu..?

Resten av dagen har bestått av packande och en sista kaffe hemma hos Jenny. Det var inte vilken kaffe som helst för hon hade fått en riktig kaffemaskin i julklapp av sin pappa så vi fattiga studenter lyxade till det rejält med Caffé machiato och Chocolato. Mer än gott!

För övrigt så har jag haft en sjukt bra termin här i Umeå. Speciellt början med nollning, sittning, nya människor, gamla människor som man kommit ännu närmare. Vi är en At-familj och det kommer bli med stor sorg som jag kommer lämna detta sköna gäng den 20:e januari. Men det är ett senare dilemma... Först ska jag hem och fira jul med de allra bästa, spåra på juldagen med old friends och klyschor som "vad gör du nu förtiden" kommer klinga högt i dimman, annandagen med stora tjocka släkten, sen 4 härliga kaosdagar på posten, sen kommer fina Mary och Jenny på besök för att fira in det nya året!

Kommer bli storslaget!!!




Nu ska jag tvärkolla på One tree hill som man säger här i Umeyoo!


Puss alla finisar!

Herr Hermelin på besök

Man vet att man bor i norrland när vilda hermeliner springer runt på gatorna mitt i centrala Umeå. Eftersom att jag inte visste vad en hermelin var  så var jag såklart tvungen att gå hem och googla på denna filur.



På sommaren är pälsen ljusbrun med ljusgul undersida. Vintertid är den helvit förutom svansspetsen som är svart året om. Kroppslängden är cirka 16 till 29 centimeter, svansen är 8 till 12 centimeter. Hanen är större än honan. Hannar når en vikt upp till 450 gram medan honor bara blir upp till 150 gram tunga.[2]

Fastän den lever långt norrut är den långt och smalt byggd, vilket leder till en ökad kroppsyta i förhållande till sin volym och ökad värmestrålning från sin kropp. Fördelarna med denna kroppsbyggnad är att den är ett av de få rovdjur som kan följa små däggdjur in i deras bon. Den kompenserar också för kroppsbyggnaden genom att ha korta ben, små öron, en hög ämnesomsättning och under vintern en tjock päls.


Sådär ja! Man lär sig något nytt varje dag!

Puss!


Skriv på här! okej.

Mamma ringde och frågade när mitt mobilabonnemang går ut. Jag som önskat mig en ny mobil i julklapp fick en bra känsla att inom kort kanske få hålla i en sån där cool touchmobil som alla andra har... Till min besvikelse så ser jag att jag skrivit på ett abonnemang för 2 år! Vilket betyder 11 månader till med min purple-love! :/ Tvåa på önskelistan är strumpor så blir väl bara mjuka paket i julklapp...


Well, Puss!


Vad hände?

 "Clara vart är du?"
 "Jag ligger i din säng och äter prinskorv"

En bakisdag som mest inneburit frågan "Vad hände igår?" En av oss däckade innan vi ens tagit oss till Corona och spyr i en kastrull, en annan hade en känslosam kväll som mest innebar tårar så fort någon sa ngt, en annan var arg som ett bi för att hon inte fick spela sin låt på gitarr, en annan fick för sig att äta uvfärgen som Corona delade ut och det hela resulterade i uvfärgad avföring, en annan går och spyr mitt i bakismyset, en annan vaknar upp lika grön som Grinchen, en annan såg det positva och tänkte att "jag har ju iaf plånboken med mig hem", en annan vart så eftertraktad så han gick hem. KAOS!


Idag skrattar vi mest åt oss sjäva. VAD HÄNDE?








Puss // Clarylou

pisslördag.

Kvällen blev inte alls som tänkt. Känslorna sprudlande åt alla håll och lika så tårarna. Jag hoppas på en bättre söndag.


Julafton i Studentbubblan

Idag är det julafton i studentbubblan. Vi ska äta julbord hos Maria och sen köra en sista utgång på Corona för det här året. Snart har vi kännt varanndra i ett år och trots mina felval av studier så ångrar jag ingenting för då hade jag ju aldrig haft chansen att få träffa på  alla dessa underbara människor. Alla är supertaggade inför kvällen inte minst Maryluskan själv som gjort jansson och skinka till kvart i fyra imorse ;).

Känner mig lite yr, vet inte vad det kan bero på...Hoppas det släpper för dubbelfylla på julafton tror inte jag är någon hit!

Bjussar på en gammal julbild från gammla gängets julfest då jag och Mallan visade upp vår dans till "jag såg mamma kyssa tomten" ;) Typ 2006?






Hey Ho LET´S GO!



Vad ska det bli av mig?

Den sa:Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån
Från din öde ö, från dina papper och pennor
Du är en förlorare, men du kan gömmas i min mun
En människa är inte tung att bära på

För vad ska det bli av dig
Vad ska det bli av dig, hej
Ja, vad ska det bli av mig
Men vad ska det bli av dig
Den sa: Vad ska det bli av dig, hej
Ja, vad ska det bli av mig


Bjuröklubb med Laleh!


Jag ska snart till studievägledaren. Jag hoppas han har svaret på vad det ska bli av mig och om han äter upp mig ska jag hämta mina bröder och tja-la-la! ;)



// Clarylou


Check på den!

Chefen från Posten ringde mig idag och frågade om jag kunde ställa upp och jobba i jul. Jag sa ja. Känner inte direkt att jag kan neka jobb just nu. Mitt jullov som såg lugnt ut igår ser inte lika lugt ut längre men det är lika bra för jag kan ändå inte vara ledig för länge med risk för att jag ska klättra på väggarna.

Kolla in min roliga vecka:

Tisdag: Luciamys och juulgrötsätande hos Freddieboy.
Onsdag: Betnér i Aula Nordica
Fredag: Korridorsfest hos Tove
Lördag: Julbord med bästa klassisarna och sista utgången innan "jullov" på Corona


Detta kallar jag för en kanonvecka! Check! Check!! Check!!! :)





TC, skinkost och bra people!

I fredags kom jag hem från Åre men när jag  kom hem kändes ingenting som jag hoppats på.  Som tur var så har jag helt underbara vänner här i Umeå som tog med mig ut på en shoppingrunda och kvällen ble lyckad med utgång på TC . Det var en kul kväll som blev hårdare än tänkt. Jag och Sofie hade lovat varandra att vi skulle dela på en vinflaska och att vi skulle gå hemma i tid så vi skulle kunna träna dagen efter. Så blev inte fallet..Efter dans och mer intag än tänkt så åkte jag, Linnéa och Sofie hem till en nykter Fredrik. Vi slog på en film och det slutade med att jag och Linnéa däckade som två strandade sälar i Fredriks säng och Fredrik själv låg halvskönt i sin lite för lilla soffa för hans långa kropp. Kvart i 4 vaknar jag av ett ryck och inser att vi sovit bort hela filmen så vi börjar knalla hemmåt mot fysikgränd. Det blev knäckemackor med skinost och en massa skitsnack så klockan hann bli kvart i sex på morgonen ;)



Det blev en kul helg trots lite halvtaskigt utgångsläge!  :)




//Clara


Åre


.

Jag har inget mer än mina tankar.


Vaire haira di va airbetsterapi. (jämtska)

Åre är mörkt, kallt, och förbannat vackert. Jag och Maria sitter och gapar när vi får åka bil och se alla fjälltoppar och dalar. Praktiken är dessvärre sådär. Jag är nöjd med beslutet om avhopp för just nu finns inget annat på min framtida karta.
Vi bor på en gård som sägs vara fin, vi har inte sett den i dagsljus och vi lär inte heller få göra det. Jag och Luskan delar på ca 18kvm och har ett gemensamt kök med 2 andra killar som vi inte har en aning om vad de gör här. En av dom äter chips och dricker nedrans massa cider en måndagkväll och den andra dricker wiskey och läser böcker. Jag och Luskan äter mest pepparkakor med ädelost på.
För omväxlingens skull så möttes jag och Luskan upp i Åre idag efter praktiken och strosade runt lite. De flesta ställen hade stängt så det blev en hamburgare och en öl på "Broken" sen hem med typ sista bussen 18.20. Nu ligger vi i våra 80cm sängar och kollar på varandra. Mer spännande än så blir det nog inte. Men vi är inte bittra för nu är det bara 2 dagar kvar tills vi är hemma! Ska bli skönt :)
PUSS
.

MARY IS IN DA HOUSE!

Hej hej hallå!
Dags för mig, maryluskan herself, att göra ett gästinlägg här i Clars blogg.
Just nu befinner vi, radarparet, oss i metropolen ÅRE. När jag tänker Åre, så tänker jag stek, glid, after-ski, snowboard-hunkar etc. Verkligheten har tyvärr inte uppfyllt mina förväntningar. Än. Så Åre, u got 5 days left to prove it!
Har ju hört att planking har varit en trend under året 2011. Vi tog deta hela till en ny och maximal nivå - och tolkade det på vårat eget sätt under våran färd från kära Umeå till dessa fjälltoppar inåt landet. Att åka tvärs över landet utan punga ut en krona tycker jag sannerligen är ganska gött. Visserligen berodde inte detta på att vi hade glömt plånkan @ home. Skyller endast på ouppmärksamma konduktörer. Men för oss, inte allt för täta studenter så tackar vi och tar emot. Men två vilsna själar på ett tåg till innerlandets vildmarker så kan man inte förvänta sig sig ett totalt flow - hela vägen, såklart. Att av misstag hoppa av tåget 2 stationer för tidigt kallas nog tvärr för orutin. Där stod vi, lämnade till ödets öde. Efter nogrannt övervägande om vi skulle stoppa upp tummen i vädret letandes efter någon vänlig själ bakom ratt efter motorvägen eller haffa någon lastbilschaffis på en närliggande mack så slutade det med att vi ringde en taxi (Sa jag fattiga studenter tidigare? Nejdå).
Nu har vi i alla fulla fall installerat oss på ett hemtrevligt vandrarhem. Det ser ut som att det blir jag, Clara och 20 ponnyhästar tillhörande gården vi bor på denna vecka - Exciting!  Livin' on the edge. Men vi gillart!

vad ska det bli av mig?

Jag har fan problem. Så fort jag tycker livet är lite trist så kan jag inte se det roliga i något jag gör. Jag vill göra allt som alla andra gör samtidigt som jag har känslan av att jag själv står still. Jag får ett tunnelseende och inbillar mig att jag har världens tråkigaste liv. Låter helt sjukt egoistiskt när jag vet hur hemska liv andra människor faktiskt lever. Jag borde inte klaga men jag har ångest och ångesten ligger i alla beslut. Även fast jag vet att jag inte kan ta några beslut i nuläget så har jag en krypande rädsla för "vad fan ska det bli av mig?!"


Ångest-lördag!

Imorgon drar jag till Åre och har praktik i ett yrke som jag inte ens vill jobba med. Jag ska spela teater i en vecka med andra ord. Har övat in några fina fraser som jag ska dra för min handledare. Känns sådär...

Ska fortsätta öva!

Godnatt // Clara


Umeå-Östersund-Åre

Packat väskan. Imorgon drar jag och Maria till Åre för en veckas praktik. Det ska bli spännande och framförallt skönt att få komma bort lite från bubblan. Vi ska ta vägen förbi Östersund och det kommer bli lite nostalgi. Får se hur mycket jag kommer känna igen mig. För er som inte visste det så är jag född i Östersund men har inte varit där på herrans många år. Ska bli kul. :)

Annars så har det varit en lugn helg hittils. Igår var vi på Epp på Villan där det var Stand up, sen drog vi till Malin och bastatde och bakade pizza. Sen blev det idolmys för hela slanten! Idag har jag och Linnéa varit på Zumba och sen var vi ett gäng på julmarknaden på Gammlia. Vi kämpar allt vi har för att få lite julkänsla för ingen snö har ännu synts till. Slutar inte att hoppas på en vit jul!


Ikväll blir det lugnt. Vet inte vad jag ska ta för mig riktigt. One tree hill och en godispåse kanske.



Puss puss!

Claran


Beslutet om slutet och början på en obestämd framtid!

Jag har kommit fram till ett slutgiltigt beslut. Det blir ingen arbetsterapeut av mig, det känns inte rätt och motivationen finns inte riktigt där. Kör full fart till sista tentan i januari sen får vi se vad det blir av lilla mig...

Känns rätt skönt nu när jag faktiskt bestämt mig.


// Clara


Rullstolsburen! Check!

Igår fick jag testa på att vara rullstolsburen hela dagen. Eller inte riktigt hela då jag på kvällen övervägde att resa på mig och köra dubbelpass på Iksu efter 10 timmars stillastittande. Det var alltså ingen frivillig sittning, utan en skoluppgift som blev rätt kul. Det är ju inte alla dagar som man får testa på hur det är att vara funtionshindrad så jag gick såklart all in för det! Först ville Maria testa rullstolens funktionalitet till att åka rulltrappa med mig i...gick sådär. Tog bussen ner på stan och fick åka upp på rampen, fick många blickar som sa: "Stackars unga tjejen... Kan inte vara lätt". Men jag tror jag såg rätt lycklig ut i min rullstol trots alla vädjande blickar. Väl på cafét blev jag nästan lite kränkt när kassakillen drog till med sin mesigaste röst och sa "Men dulle dig, om du vill ha grädde på din äppelkaka så ska du få det". Men TACK! haha rätt kul hur människor ändrar sitt bemötande bara för att man sitter i rullstol.

Efter 2 timmars fikande så skulle jag gå på toaletten, såklart var den inte handikappanpassad så jag kom inte ens in med rullstolen. Jag vände mig om och ropade till Per, Linnéa, Maria och Sofie. "Hörni blunda nu" och så kastade jag mig upp ur rullstolen och sprang in på toaletten. Det hela resulterade att halva caféet vände sina blickar mot mig och den tomma rullstolen som gapade tom. Vilken bluffare jag är! Ska nog vänta tills jag besöker Bibliotekscafét igen ;)

Väl hemma på Ålidhem så rullade jag och Sofie in på Ica bara för att testa på hur det är att handla i rullstol. Det första vi ser är 2 kg apelsiner, GOTT tänkte vi och jag slängde upp mina 2 kg i knät. Jag rullar vidare och ser inte hindret i miljön, nämligen en stålpinne sticker ut längst golvet på Ica och rullstolen tvärstannar och apelsinerna flyger  två meter framför mig och ut på golvet. Jag och Sofie viker oss av skratt och stackars killen som såg allt såg helt skräckslagen ut, som om han inte visste vart han skulle titta och göra för han hade svårt att hålla sig för skratt. Sofie min käre vän springer och gömmer sig bakom en hylla så jag får skamset plocka upp mina 2 kg apelsiner all by my self! hahaha ;D


Well har ni tur så kanske det dyker upp en bild på mig och rullstolen!


Imorgon är det fredag! Det firas med Stand up på Villan, pizzabakning och bastu hos Malin :) GILLAS!


RSS 2.0